Gezondheidscentrum Kapelhof: 076-3030312

Paramedisch Centrum Heusdenhout: 076-5873300

snoeren.dekruif@gmail.com
Ons team

Bij ons wordt u geholpen door vakkundige en professionele logopedisten. Dankzij onze jarenlange ervaring en uitgebreide opleidingen beschikken onze logopedisten over de juiste kennis om iedere patiënt vakkundig en snel te helpen.

Logopediepraktijk Snoeren & De Kruif is:
Team Logopediepraktijk Snoeren & De Kruif
Ingrid Snoeren is in 1990 afgestudeerd aan de Opleiding voor Logopedie Eindhoven (Fontys Hogeschool). Zij is sinds 1990 met veel plezier werkzaam in de vrije vestiging. Daarnaast heeft zij werkervaring in het speciaal onderwijs en binnen de polikliniek van een algemeen ziekenhuis. Al geruime tijd werkt zij binnen PMC Heusdenhout en Gezondheidscentrum Kapelhof graag samen met vier collegalogopedisten en diverse andere disciplines. Zij heeft onder meer nascholing gevolgd op het gebied van stembehandeling (kinderen, volwassenen, beroepssprekers), behandeling van niet-organische stemstoornissen, manuele facilitatie van de larnyx, verbale ontwikkelingsdyspraxie, orale myofunctionele therapie (OMFT), stotteren, behandeling van taalstoornissen, logopedie bij de ziekte van Parkinson/PLVT en sliktherapie bij neurologische en oncologische patiënten. Ingrid is allround logopedist; zij werkt graag met mensen van alle leeftijden en met alle logopedische problemen. Speciale affiniteit heeft zij met het begeleiden van jongere en oudere kinderen (en ouders van kinderen) die stotteren. Zij staat ingeschreven in het register Stotteren bij NVLF, is gecertificeerd Lidcombetherapeut en werkt samen met stottertherapeuten in de omgeving.

Ingrid werkt op maandag en dinsdagmiddag in Gezondheidscentrum Kapelhof en op dinsdagochtend en donderdag in PMC Heusdenhout.

Corrie de Kruif is in 1993 afgestudeerd aan de Academie voor Logopedie (Hogeschool Utrecht). Zij is sinds 1994 werkzaam in de vrije vestiging en heeft sinds 2000 een maatschap met Ingrid Snoeren. Daarnaast heeft zij werkervaring opgedaan in het volwassenenonderwijs (NT2). Corrie werkt niet alleen op de locaties in Brabantpark/Heusdenhout maar ook op de locatie van de nevenvestiging van de praktijk, de KNO-polikliniek van het Amphiaziekenhuis in Breda. Hier maakt zij tevens deel uit van het Downteam. Corrie heeft nascholing gevolgd op het gebied van verbale ontwikkelingsdyspraxie, logopedie bij het Downsyndroom, PROMPT, stemstoornissen, revalidatie na laryngectomie, manuele facilitatie van de larynx, logopedie bij Parkinson/PLVT en slikstoornissen bij neurologische en oncologische patiënten.  Zij is geregistreerd en gecertificeerd voor de behandeling van OMFT, Leespraat, Pre-verbale logopedie en is aangesloten bij Parkinsonnet.

Naast het werken met volwassenen heeft zij ook grote affiniteit met het begeleiden van zeer jonge kinderen met spraak- taalstoornissen en eet- en drinkproblemen. Zij behandelt veel kinderen met het syndroom van Down of andere bredere ontwikkelingsproblematiek.

Corrie werkt op maandag in het Amphia Ziekenhuis, locatie Langendijk, op woensdag in PMC Heusdenhout en op donderdag in Gezondheidscentrum Kapelhof.Esmee van Duren is in 2013 afgestudeerd aan de Opleiding voor Logopedie aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Nadat zij een half jaar stage heeft gelopen bij logopediepraktijk Snoeren en De Kruif is ze in september 2013 begonnen met werken in deze praktijk. Esmee is een allround logopedist. Ze heeft affiniteit met het begeleiden van kinderen van alle leeftijdscategorieën met diverse logopedische problemen. Esmee heeft nascholing gevolgd op het gebied van o.a. OMFT (Orale Myofunctionele Therapie), ondersteuning met gebaren en woordenschatvergroting. Zij werkt niet alleen in Logopediepraktijk Snoeren & De Kruif in Breda, maar ook nog twee dagen per week in een logopediepraktijk in Hoeven.

Esmee werkt op dinsdagochtend en vrijdag in Gezondheidscentrum Kapelhof, op maandagmiddag, maandagavond en woensdag in PMC Heusdenhout. Op donderdag werkt Esmee op onze locatie de Driesprong.

     
Nadine Blijenberg is in juni 2011 afgestudeerd aan de Opleiding voor Logopedie aan de Hogeschool van Rotterdam. Nadat zij in 2010 een half jaar stage heeft gelopen bij logopediepraktijk Snoeren en De Kruif, binnen PMC Heusdenhout, is zij in september 2011 begonnen met werken in deze praktijk. Door haar stage en invalwerk in het Revalidatiecentrum Breda heeft zij veel affiniteit met logopedie bij neurologische patiënten (afasie en dysartrie). Nadine is in september 2011 begonnen aan de opleiding tot orthopedagoog aan de Radboud Universiteit te Nijmegen en heeft deze studie in juni 2014 afgerond. Gedurende deze opleiding bleef Nadine ongeveer 1,5 dag per week werken als logopedist in de praktijk. Sinds september 2014 is zij drie dagen binnen Logopediepraktijk Snoeren en De Kruif werkzaam. Zij begeleidt graag kinderen van alle leeftijdscategorieën met diverse logopedische problemen. Op dit moment behandelt zij voornamelijk kinderen met spraak-/taalproblemen en volwassenen met een probleem in de stemgeving en/of verstaanbaarheid (dysartrie, stem en articulatie). Daarnaast kunnen kinderen met Ernstige Enkelvoudige Dyslexie ook behandeld worden door Nadine. Zij werkt samen met de GZ-psycholoog van “Van A tot LeZen” en heeft door haar werk als orthopedagoog ervaring met het behandelen van dyslexie.

Nadine werkt op woensdag, donderdagmiddag en vrijdagmiddag in Gezondheidscentrum Kapelhof. Op vrijdagochtend werkt zij in PMC Heusdenhout.
Anneke van Gelderen is na een carrièreswitch in 2010 afgestudeerd aan de Opleiding voor Logopedie aan de Hogeschool Rotterdam. Na 5 jaar elders in vrije vestigingen ervaring te hebben opgedaan is Anneke sinds september 2015 werkzaam in onze logopediepraktijk. Anneke heeft onder meer nascholing gevolgd op het gebied van behandeling van taalstoornissen, OMFT en dyslexie. Zij is een allround logopedist en heeft zowel affiniteit met volwassen cliënten als ook met kinderen en in het bijzonder de kinderen van groep 2 die moeite hebben met de voorwaarden voor groep 3.

Anneke werkt op dinsdagmiddag in PMC Heusdenhout. Op andere dagdelen behandelt zij cliënten aan huis (op medische indicatie) en neemt zij collega's waar bij vakanties, studieverlof e.d.