Gezondheidscentrum Kapelhof: 076-3030312

Paramedisch Centrum Heusdenhout: 076-5873300

snoeren.dekruif@gmail.com
Afspreken zonder verwijsbrief?
Met ingang van 1 januari 2012 kunt u, onder bepaalde voorwaarden, direct, dus zonder verwijzing bij onze praktijk terecht. 
Bent u verzekerd bij UnivĂ©, VGZ, IZA if Trias? Dan kunt u zelf direct een afspraak maken met de logopedist. Een verwijsbrief van uw huisarts of specialist is niet meer nodig. Het ministerie van Volksgezondheid heeft dit besloten om de toegang tot logopedie gemakkelijker te maken. Dit besluit heet: Directe Toegankelijkheid Logopedie (DTL).
Bent u verzekerd bij een andere verzekeringsmaatschappij, zoals CZ? Dan heeft uw zorgverzekeraar ervoor gekozen om deze dienst niet te vergoeden. In dat geval dient u dus eerst naar de huisarts te gaan voor een verwijzing voor logopedie.

Wat gebeurt er tijdens de eerste afspraak zonder verwijsbrief? 
Tijdens de eerste afspraak vindt er een DTL-screening plaats. Dit is een vooronderzoek om te kijken of u bij de logopedist aan het juiste adres bent. Heeft uw klacht te maken met een logopedisch probleem? Het hangt van meerdere factoren af of een behandeling gestart kan worden. Natuurlijk van de klacht zelf, maar er kunnen ook andere klachten of ziektebeelden van invloed zijn op de logopedische klacht. De DTL-screening geeft dus zekerheid over uw gezondheid in relatie tot de logopedische behandeling.

Is de logopedist opgeleid voor DTL?
Als een logopedist zonder verwijzingen werkt dan heeft zij hiervoor een scholing gevolgd. Hierbij is geleerd de DTL-screening uit te voeren en vast te stellen of een logopedische behandeling nodig is. De logopedisten die werkzaam zijn bij Logopediepraktijk Snoeren en De Kruif hebben deze DTL-scholing gevolgd.